RADHUSET EKORREN

Radhuset Ekorren är byggt 1964 och ligger på norra Lidingö. Under hösten 2011 genomförde vi en större renovering och delvis ombyggnad av hela fastigheten.

På entréplanet valde vi att flytta köket från den främre till den bakre delen av huset, till vad som ursprungligen var ett sovrum. Vi ville få maximalt ljusinsläpp, en genomgående planlösning samt närhet till stor balkong på baksidan av huset. Väggar mellan det tidigare köket, matplatsen och sovrummet togs ner för att skapa rymd.

Det inbyggda trappräcket byttes ut mot ett mer tidstypiskt sådant, stavparkett lades in och två av de större väggarna tapetserades med en brun vävtapet. En rökkanal fanns redan så en kamin installerades samt även en takkupol för extra ljusinsläpp. Vår vision var att blanda tidstypiska material och modern form samt skapa en plats för umgänge.

FAKTA OM PROJEKTET

Beställare Privatperson
Uppdrag Renovering
År 2011